Mam pewne obiekcje, ponieważ nie chcę być odebrany jako osoba, która chwali się kasą ...
(zupełnie nie ma czym)
Otóż kierownicę oddałem, kasę najpierw przeznaczyłem na iphone xs max 64 gb - po interwencji dziecka zobaczyłem, że ten telefon był lekko uszkodzony i niewarty 2k zł - oddałem go.
Tak się napaliłem, że dla mojej współpracowniczki zamówiłem iphone 12 pro max 128 gb - nowy, wynająłem go....
Udało mi się również sprzedać sam komputer pc (bez monitora, osprzętu i klawiatury z myszą nawet).
Klient odjechał w zasadzie dzisiaj o 2:00 w nocy

.
Kasę przeznaczyłem na mac booka air 16/1TB, do tego pokrowiec i hub video (do prezentacji)
Początkowo chciałem zakupić maca mini, jednak zdecydowałem, że laptop jest mi znacznie bardziej potrzebny.
Mam w sumie 2 kompy teraz: imaca 24 i jutro dojedzie laptop o takich samych parametrach.
One nie powalają wydajnością - w optymalizowanym sofcie muzycznym można spodziewać się wydajności ryzena 3800 (8 rdzeni), w programach nieoptymalizowanych to wydajność starych i7 4c (ale mówimy tu o emulacji instrukcji intela, to dobry wynik)
Dowiedziałem się, że na M1 można zainstalować windows 11 - zainwestuję w to za jakiś czas - 11 do office jest jak znalazł.
Tak więc mam nieco osprzętu do sprzedaży:
- monitor 4k
- edifiery (monitory audio)
- interfejs audio z mikrofonem
- kamerę windows hello
Jeśli ktoś z Was ceni muzykę i chce się w to bawić - sprzęt jak znalazł.
Pozdrawiam