Chcę powiedzieć, że...
- Espresso89
- Zaprzyjaźnieni
Udało mi się wydostać na chwilę z własne głowy, mogę się skupić na innych rzeczach korzystam póki jestem.
"Król Artur"
Od lat
Wśród klątw.
Od lat
Wśród klątw.
Re: Chcę powiedzieć, że...
Kto Cie chce ubezwłasnowolnić?to jakaś masakraZyta1234 pisze:Dostałam dzisiaj opinię biegłego sądowego w sprawie o ubezwłasnowolnienie. Nie wiem jak to się skończysprawa ciągnie się już trzeci rok.

-
- Zaprzyjaźnieni
- Zawód: Pracownik administracyjno - biurowy
Moja mamaTup pisze:Kto Cie chce ubezwłasnowolnić?to jakaś masakraZyta1234 pisze:Dostałam dzisiaj opinię biegłego sądowego w sprawie o ubezwłasnowolnienie. Nie wiem jak to się skończysprawa ciągnie się już trzeci rok.

-
- Zaprzyjaźnieni
Dzisiaj u nas było otwarcie nowego sklepu. Zrobiłam drobne zakupy i dostałam w gratisie kubek 

- Espresso89
- Zaprzyjaźnieni
Ja jak kupuje w Kaufland to daje swojej mamy kupony a ona później je zbiera i robi sobie co jakiś czas zakupy za nie.Zyta1234 pisze:Dzisiaj u nas było otwarcie nowego sklepu. Zrobiłam drobne zakupy i dostałam w gratisie kubek
"Król Artur"
Od lat
Wśród klątw.
Od lat
Wśród klątw.
Przepraszam, że pytam, jak nie chcesz to nie odpowiadaj proszę.Zyta1234 pisze:Moja mamaTup pisze:Kto Cie chce ubezwłasnowolnić?to jakaś masakraZyta1234 pisze:Dostałam dzisiaj opinię biegłego sądowego w sprawie o ubezwłasnowolnienie. Nie wiem jak to się skończysprawa ciągnie się już trzeci rok.

Wiem, że znam cię tylko z postów na forum, ale nie sprawiasz wrażenia osoby kompletnie niezdolnej do samodzielnej egzystencji, a z tego co pisałaś o swoich rodzicach to raczej pozytywny obraz się nie wyłania.

We put cameras in the cameras. She'll never suspect.
Sprawa tak długo się ciągnie , bo nie tak chop siup kogoś ubezwłasnowolnić, bo do tego trzeba mieć poważne podstawy.Tup pisze:Kto Cie chce ubezwłasnowolnić?to jakaś masakraZyta1234 pisze:Dostałam dzisiaj opinię biegłego sądowego w sprawie o ubezwłasnowolnienie. Nie wiem jak to się skończysprawa ciągnie się już trzeci rok.
Mam nadzieję że Cię nie ubezwłasnowolnią.
-
- Zaprzyjaźnieni
Dlatego, że dwa lata temu dostałam psychozy i chyba mani po antydepresancie i nie chciałam iść do szpitala. Rodzina i sąsiedzi wzywali policję i karetkę (bo głośno muzyki słuchałam), a ja nie wyrażałam zgody na leczenie. Do tego zaczęłam strasznie dużo pić drinków, nigdy tyle alkoholu nie wypiłam co wtedy. I mama żeby w razie choroby mogła mnie umieścić w szpitalu złożyła ponad dwa lata temu wniosek o ubezwłasnowolnienie w sądzie. Średnio mi się to podoba, ale to sąd zadecyduję. Opinia biegłego jest na korzyść moją.Kluskowa pisze:Przepraszam, że pytam, jak nie chcesz to nie odpowiadaj proszę.Zyta1234 pisze:Moja mamaTup pisze: Kto Cie chce ubezwłasnowolnić?to jakaś masakraAle czemu ona chce cię ubezwłasnowolnić? Jesteś jakaś niebezpieczna, w sensie że nie wiem, bierzesz masowo kredyty i pożyczki czy coś?
Wiem, że znam cię tylko z postów na forum, ale nie sprawiasz wrażenia osoby kompletnie niezdolnej do samodzielnej egzystencji, a z tego co pisałaś o swoich rodzicach to raczej pozytywny obraz się nie wyłania.Nie chcę się wtrącać ani nic, tylko zmartwiło mnie to trochę.

Dzisiaj i wczoraj szkolenie bylo, równe 16h, głowa mnie bolała jak trzeba po wszystkim. 
Oj, nie zazdroszczę teraz żeby studiować online, niby ok, ale wolę tradycyjnie jednak.

Oj, nie zazdroszczę teraz żeby studiować online, niby ok, ale wolę tradycyjnie jednak.
Jakaś kobieta mnie mijała i mówiła do telefonu -Nie radzi sobie z emocjami
Ja sobie nie radzę z emocjami ?!

Ja sobie nie radzę z emocjami ?!

Zyta,żeby to było jeszcze w dobrej wierze,ale to poważnie ogranicza funkcjonowanie .Pózniej nie wiadomo co jeszcze Twoja mama by wymyśliła i czy by nie nadużyła władzy nad Tobą
A relacje pisałaś,że masz z nią ciężkie.Dobrym rozwiązaniem jest rzucić całkiem alkohol.
No właśnie ciężko czasem gdy osoba chora zostaje sama dla siebie opiekunem.Podstawa to branie leków,choć i w tym bywa różnie.
Gdy osoba ma psychozę i odmawia leczenia,może to wyglądać dramatycznie i tragicznie.Dlatego schizofrenia często wymaga opiekuna.
Ja ostatnio sam oddaje się pomocy i idę dobrowolnie do szpitala,ale nie każdy w psychozie prosi o pomoc i idzie dobrowolnie do szpitala,to jest pewien problem psychiatrii.

No właśnie ciężko czasem gdy osoba chora zostaje sama dla siebie opiekunem.Podstawa to branie leków,choć i w tym bywa różnie.
Gdy osoba ma psychozę i odmawia leczenia,może to wyglądać dramatycznie i tragicznie.Dlatego schizofrenia często wymaga opiekuna.
Ja ostatnio sam oddaje się pomocy i idę dobrowolnie do szpitala,ale nie każdy w psychozie prosi o pomoc i idzie dobrowolnie do szpitala,to jest pewien problem psychiatrii.
-
- Zaprzyjaźnieni
- Zawód: Pracownik Ochrony
- Kontakt:
Chcę powiedzieć że Upc jest nie uczciwe.Przez telefon powiedzieli mi że dostane nowy modem i będzie dwa razy szybszy internet i to się zgadza jest szybszy w porównaniu z tym co było.O dwa złote zapłace więcej za internet miesięcznie,czyli po podwyższce 70 zyla na to też przystałem ale nie powiedzieli że za wizytę technika trzeba zapłacić 50 zł co się dopiero dowiedziałem przy dzisiejszej wizycie technika a przez telefon nawet nie pisneli ani słowa(nie uczciwie) jutro tam dzwonie i będę walczył o to 50 zł. 

Michal 

Telefon sobie nie radzi xdFasolka pisze:Jakaś kobieta mnie mijała i mówiła do telefonu -Nie radzi sobie z emocjami![]()
Ja sobie nie radzę z emocjami ?!![]()
-
- Zaprzyjaźnieni
- Zawód: Pracownik Ochrony
- Kontakt:
Zadzwoniłem do upc i powiedziałem że rozważam rozwiązanie umowy na internet ponieważ mnie nie poinformowali o kwocie 50 zł za zainstalowanie nowego modemu i wywalczyłem anulowanie tych pięciu dych

Michal 

No i superSpokojny pisze:Zadzwoniłem do upc i powiedziałem że rozważam rozwiązanie umowy na internet ponieważ mnie nie poinformowali o kwocie 50 zł za zainstalowanie nowego modemu i wywalczyłem anulowanie tych pięciu dych![]()