Co do tematu forum, to choruję na depresję i zaburzenia schizotypowe osobowości.
Moją największą pasją jest pisanie.
To chyba tyle

PG
Ja też i to nie raz...Pink_Groke pisze: ↑10 sty 2021, 13:15 Kluskowa, ja też niestety leki muszę brać, próbowałam odstawiać, ale cóż.
No ja na ten przykład często mam wrażenie, że jestem z innej planety i tak samo nie bardzo umiem czerpać przyjemności ze spędzania czasu z ludźmi...
Ja mam poniekąd podobnie. Jestem uważana za bardzo miłą i uczynną osobę, ale prawda jest taka, że nie przepadam za ludźmi i nie potrafię nawiązywać bliskich relacji, no chyba że przez internet.Pink_Groke pisze: ↑17 sty 2021, 13:07 Też tak się czuje często, jakbym była za szybą. Co dobre, to nie mam problemu ze small talkami, umiem się uśmiechać do innych, jak rozmawiam. Ale nie angażuję się emocjonalnie. To tylko zabicie czasu, wypełnianie pustki. Dużo głębiej się otwieram pisząc, bo czasem z mówieniem mam problem, nawet ze składnią zdań.
Pewnie wynika to z tego, że w dzieciństwie mówiłam kilku osobom o swoich myślach i doznaniach i byłam wysmiewana, a to, co czuję było poddawane w wątpliwość nawet przez mamę.